Hoe ziet het digitale landschap van de accountancy sector eruit in 2018?

Het Digitale Landschap heeft onderzoek gedaan naar de toepassing van ICT binnen de accountancy-sector, met zeer opvallende resultaten als gevolg.

Kennisdag ICT & accountancy

Hoe ICT kan worden ingezet om betere dienstverlening te leveren.

Datum TBA

Aanmelden niet beschikbaar

Accountancy Expo

Waarom accountancy kantoren moeten transformeren

Dinsdag 19 juni 2018

Lees het verslag

Online webinar

Digitaal samenwerken met uw klant anno 2018?

Datum TBA

Meld u aan voor het webinar

Het Digitale Landschap is een initiatief dat inzicht wil geven in de digitale transformatie van de verschillende sectoren in Nederland. Wat zijn de actuele technologische ontwikkelingen? Tegen welke beperkingen lopen professionals uit het veld op? Hoe kunnen we de uitdagingen van morgen aangaan? Op dit moment richten wij ons op de Nederlandse accountancy-sector. De whitepaper is ontwikkeld door Accountify.

Hoe digitaal is het DNA van accountancy kantoren?

Accountants staan wellicht niet bekend als bijzonder innovatief, maar de technologische ontwikkelingen gaan ook hier steeds sneller en zijn inmiddels onvermijdelijk geworden. Dit raakt de kern van het werk van accountants, fiscalisten en bedrijfsadviseurs. Slimme softwaretoepassingen nemen het routinematige werk over en doen dat efficiënter en goedkoper. Bedenk daarbij dat ook veel kenniswerk routinematig is.

Waarom moeten accountancy-kantoren digitaliseren?

Digitale disruptie gaat over de optimale inzet van digitale hulpmiddelen om nieuwe serviceconcepten sneller uit te rollen en breed toegankelijk te maken. Daarnaast biedt het mogelijkheden om extra waarde binnen bedrijven en in de dienstverlening aan klanten te creëren.

Wat zijn de belangrijkste obstakels bij digitalisering?

Veel kantoren zijn inmiddels tot de conclusie gekomen dat er nu stappen genomen moeten worden en hebben de ambitie om mee te groeien met de markt en haar klanten en zo een toekomstbestendig kantoor te worden.

Wat is er nodig volgens accountants?

Alles wat geautomatiseerd kan worden, wordt geautomatiseerd. Dat geldt voor het samenstellen van jaarrekeningen en het voeren van administraties. Organisaties hebben behoefte aan actuele informatie op basis van bijgewerkte en kwalitatief goed ingerichte administraties. Daarnaast willen klanten proactief geïnformeerd worden over fiscaliteit, wet- en regelgeving en advies over tussentijdse bijsturing. Online dashboards maken dit mogelijk. Kantoren dienen te transformeren van registreren naar adviseren.

hetdigitalelandschap.nl/accountancy is een initiatief van True, Accountify en Snelstart.