Hoe kan ICT worden ingezet om betere zorg te leveren?

Kennisdag ICT & zorg 21 april

Veranderingen in de organisatie en financiering van de zorg hebben ertoe geleid dat er de afgelopen jaren kritisch naar het eigen beleid van zorginstellingen is gekeken. Organisaties die voorheen niet tot nauwelijks extramurale zorg hebben geleverd, heroverwegen of ze dat toch moeten bieden. Zowel intramurale als extramurale zorg wordt steeds zwaarder en dat vraagt weer om andere technologische voorzieningen.

Kortom; flexibiliteit is gewenst en “Cloud” lijkt het toverwoord. Maar in hoeverre is het mogelijk om alles vanuit de Cloud te doen? En hoe zit dat met diverse regelgeving zoals de NEN7510 die over informatiebeveiliging gaat en de NEN2575 voor stille ontruiming?

kennisdag ict en zorg multrix curatec

Programma

13.00 – 13.30 uur:

Entree en ontvangst

13.30 – 13.45 uur:
Welkomstwoord, Wim Smeenk van CuraTec, Chris Kolder van Multrix.

13.45 – 14.15 uur:
Presentatie over de resultaten van het onderzoek “Het Digitale Landschap van de Zorg in 2016” door Erik van Laar, CEO van Multrix.

14.15 – 14.45 uur:
Stichting Zorgcentra Rivierenland over werken vanuit de cloud. Jasper Wiersema neemt u mee in de overwegingen van SZR om te kiezen voor cloud en vertelt over het implementatietraject.

14.45 – 15.00 uur:
Koffiepauze

15.00 – 15.30 uur
Praktijkcase personenalarmering thuis en onderweg, door – Eurocom Group.

15.30 – 16.00 uur
Lagerhuis discussie ‘Het digitale landschap van de zorg in 2016’. Rond een aantal interessante stellingen zal er gediscussieerd worden. Wat zijn de voor – en nadelen van digitalisering binnen de zorgsector en hoe moeten wij hier mee omgaan? Discussie onder leiding van dagvoorzitter Wiebe de Boer.

16.00 – 16.30 uur (Executive Briefing Center):
Mobile Communication Management. Hoe kunt u als gebruiker client-data op een veilige manier en vanaf ieder device delen met collega’s en andere zorgverleners. Tijdens de workshop kunt u dit zelf proberen. Door Wouter van de Westelaken van Multrix.

16.30 – 17.30 uur:
Netwerkborrel onder het genot van een hapje en een drankje.

Kennisdag het digitale landschap - zorg

Over de sprekers

Wiebe de Boer, CuraTec

Wiebe de Boer, medeoprichter van CuraTec, is gespecialiseerd in de technische communicatie voorzieningen binnen zorginstellingen. Hij volgt de technologische ontwikkelingen al meer dan 20 jaar op de voet en vertaalt deze continu naar toepassingen voor de zorg. Hij is dan ook nauw betrokken bij strategie ontwikkelingen en innovatieve ICT projecten binnen de zorg.

Erik van Laar, Multrix

De rol van ICT zal steeds belangrijker worden en wij durven wel te stellen dat zorginstellingen IT bedrijven worden.  Maar hoe worden zorginstellingen IT bedrijven? Hoe vindt deze digitale transformatie plaats? Erik van Laar (Executive director Multrix) zal IT professionals uit de zorg handvatten en inzichten geven in hoe zorginstellingen de digitale transformatie die zo noodzakelijk is te bewerkstelligen.

Jasper Wiersema, Stichting Zorgcentra Rivierenland

Tijdens deze presentatie wordt met name ingegaan op de overwegingen die SZR heeft laten meewegen voor het besluit om alle applicaties, inclusief het EPD, vanuit de cloud te ontsluiten. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan het proces van implementatie en de achterliggende netwerkarchitectuur om dit tot een succes te maken. Jasper is staffunctionaris facilitaire zaken bij Stichting Zorgcentra Rivierenland.

Eurocom Group

Het CQ-Net Live platform combineert de betrouwbaarheid die geëist wordt van een zorgcommunicatiesysteem met de flexibiliteit van een cloudplatform. Voor de zorgverleners is een professionele app voor alarmafhandeling beschikbaar. Mantelzorgers kunnen door middel van een app ook een rol spelen in de keten van alarmafhandeling. Het maken van het alarm kan op diverse manieren, door middel van een app, een halszender met spreek-/luisterverbinding of een polszender gecombineerd met de smartphone. Tijdens deze demo kunt u het gemak ervaren!

Wouter van de Westelaken, Multrix

In het Executive Briefing Centre van Multrix geeft Wouter van de Westelaken een workshop Mobile Comunication Management. Tijdens deze hands-on workshop ervaart u hoe client-data op een veilige manier en vanaf ieder device gedeeld kan worden. Wouter is Partnersales manager bij online werkplek specialist Multrix.

De kennisdag van Het Digitale Landschap is een initiatief van Multrix en Curatec.

logos_dellintel