Hoe ziet het digitale landschap van de zorg eruit in 2016?

Het Digitale Landschap heeft onderzoek gedaan naar de toepassing van ICT binnen de VVT-sector, met zeer opvallende resultaten als gevolg.

Roundtable zorg

Kennisdag ICT in de zorg

Hoe ICT kan worden ingezet om betere zorg te leveren.

Donderdag 21 April 2016: 13:30 – 17:30

Lees het verslag

Zorg & ICT beurs

Zorg & ICT beurs

Waarom zorginstellingen IT-bedrijven worden

Woensdag 6 April 2016: 11:15 – 12:15

Lees het verslag

Webinar zorg

Online webinar

Hoe ziet het digitale landschap van de zorg eruit in 2016?

Dinsdag 03 Mei 2016: 11:00 – 11:45

Kijk webinar terug

het digitale landschap - zorg - logo

Het Digitale Landschap is een initiatief dat inzicht wil geven in de digitale transformatie van de verschillende sectoren in Nederland. Wat zijn de actuele technologische ontwikkelingen? Tegen welke beperkingen lopen professionals uit het veld op? Hoe kunnen we de uitdagingen van morgen aangaan? De eerste sector waar wij ons op richten is de Nederlandse zorgsector. Het onderzoek is mede mogelijk gemaakt door Dell en Intel.

Hoe digitaal zijn de zorginstellingen?

Hoe digitaal is het DNA van zorginstellingen?

De roep om efficiëntere zorg is groot. De zorgsector moet immers steeds meer doen met minder middelen. Organisaties verwachten dan ook dat digitalisering hierbij kan helpen. Repetitieve handelingen zouden tot het verleden moeten behoren en de zorgspecialist zou – indien nodig – direct over relevante informatie en applicaties moeten beschikken. In hoeverre zijn deze verwachtingen werkelijkheid anno 2016?

Waarom moeten zorginstellingen digitaliseren?

Is er überhaupt wel een noodzaak om te digitaliseren bij zorginstellingen? Zijn de voordelen van digitalisering bekend bij het hoger management? Wat is de rol van ICT en hoe kan die toegevoegde waarde bieden bij een efficiëntere zorgverlening? Voordat organisaties de volgende stap kunnen zetten in de digitale transformatie, moet er een duidelijke business case zijn. Kunnen zorginstelling een dergelijke case wel formuleren?

Redenen digitalisering zorginstellingen

Obstakels digitaliseren van de zorg

Wat zijn de belangrijkste obstakels bij digitalisering?

Het digitaliseren van een zorginstelling gaat niet zonder slag of stoot. Menig organisaties kampt met verouderde of op maat gemaakte systemen/applicaties. En hoe zit dat met het kennisniveau m.b.t. ICT bij het personeel? Waar liggen volgens zorgprofessionals de grootste struikelblokken als het gaat om digitale transformatie?

Wat is er nodig volgens zorgprofessionals?

Hoe kunnen zorginstellingen een volgende stap nemen in hun digitale transformatie? Welke resources hebben zij nodig en beschikken zij wel over genoeg capaciteit? Kunnen de zorginstellingen wel intern draagvlak creëren voor de veranderingen die zij nodig achten?

Behoeftes zorgprofessionals bij digitalisering

Roundtable sessies

Op donderdag 18 februari 2016 is er een exclusieve rondetafel op een bijzondere locatie georganiseerd om de uitkomst van het onderzoek ‘Het digitale landschap van de zorg in 2016’ te bespreken.

Deelnemers werden ontvangen in de zendmast Lopik (De Gerbrandytoren) op de 16e verdieping. De toren staat symbool voor communicatie en gegevens delen. Daarnaast biedt de locatie gelegenheid om op grote hoogte naar het landschap te kijken. Wij keken 18 februari op grote hoogte naar het IT-landschap om hopelijk tot verdere versnelling te komen die de gezondheidszorg ten goede komt!

Deelnemers van de Round table sessies:

hetdigitalelandschap.nl/zorg is een initiatief van True, Dell en Intel in samenwerking met Digitalezorg.nl en Pb7 Research.

logos_dellintel